Kabinet verlengt laag BTW-tarief bouw

Kabinet verlengt laag BTW-tarief op onderhouds- en renovatie werkzaamheden met drie maanden. De werkzaamheden moeten voor 1 juli 2011 zijn opgestart en zijn afgerond voor 1 oktober 2011.

Staatssecretaris van Financiën – Frans Weekers – heeft woensdag 1 juni jl. besloten het lage BTW-tarief op verbouwingen te verlengen tot 1 oktober 2011. Voorwaarde is wel dat de onderhouds- en renovatie werkzaamheden voor 1 juli 2011 moeten zijn opgestart en dat de werkzaamheden voor 1 oktober 2011 zijn afgerond. Let op: alle projecten die ná 1 juli a.s. worden opgestart en voor of na 1 oktober worden afgerond vallen gewoon onder het normale BTW-tarief van 19%.

Voor veel bedrijven is dit een uitkomst. Door de vele werkzaamheden bleek het moeilijk om – op basis van de “oude” regeling de werkzaamheden voor 1 juli a.s. af te ronden. Nu is de druk van de ketel. Het besluit van de Staatssecretaris is een goed besluit. Houdt u er wel rekening mee dat de verlenging van drie maanden effectief maar ruim twee maanden is. In de periode van 1 juli a.s. tot 1 oktober a.s. valt ook nog een bouwvak van drie of vier weken.

bron: nvbu.

Voor meer informatie zie ook: Aanvullende vragen en antwoorden over verlaging BTW tarief

Geef een reactie