Tijdelijke btw-verlaging verbouwingen

In het woningmarktakkoord dat woensdag 13 februari tot stand is gekomen, is afgesproken dat het btw-tarief wordt verlaagd op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen.

De btw gaat van 21% naar 6%. Het gaat hier om een tijdelijke maatregel, die ingaat per 1 maart 2013 en loopt tot 1 maart 2014. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van het woningmarktakkoord en deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief. Voor 1 maart 2013 publiceren het ministerie van Financiën en de Belastingdienst meer informatie over deze maatregel. Wij adviseren u om voor de juiste details van deze regeling de site van de belastingdienst goed in de gaten te houden.

Voor een aantal werkzaamheden aan een woning ouder dan 2 jaar betaalt u reeds 6% btw in plaats van het 21%-tarief: isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, zie hiervoor op belastingdienst.nl onder Zakelijk ›Btw ›Tarieven en vrijstellingen ›Diensten 6% btw ›Werkzaamheden aan woningen

Aanvulling najaar 2014:
Dit verlaagde tarief geldt nog tot en met 31 december 2014. Het kabinet wil deze regeling verlengen tot 1 juli 2015. Dit voorgenomen beleid van het kabinet moet (op moment van schrijven) nog door de Eerste en Tweede Kamer worden goedgekeurd.